Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend

Borlovagrend – Avatása

A Badacsonyi Vinum Vulcanum Borlovagrend avatási ceremóniája

Az avatás ünnepélyes keretek között zajlik, a Nagytanács jóváhagyásával. A nagymester köszöntőjét követően, – miután a jelölt kijelentette, hogy tagja kíván lenni a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrendnek-, felveszi az avató pelerint, és a próbatétel következik. Két pohár bor közül ki kell választani a Badacsonyi Kéknyelűt, és bírálatot kell mondani róla.
Ha a próbatételt az avatók elfogadják, a nagymester a rend tagjává fogadja, ezt követi az eskütétel, majd az avatók átadják az oklevelet, a díszláncot az emblémával, és a névre palackozott Badacsonyi Kéknyelűt.


Az eskü szövege

Én ……. fogadom, hogy a Badacsonyi Borvidék hírnevének terjesztését, ápolását és növelését minden tőlem elvárható módon segítem, annak mindenkor jó követe leszek, hirdetem a mértékkel fogyasztott badacsonyi bor, egészséget szolgáló életörömet adó jótékony hatását. A kulturált borfogyasztás szabályait vendégként és házigazdaként egyaránt betartom, igyekszem annak másokat is megnyerni.
Esküszöm a bazaltkoronás Badacsony hegyre, borának minden cseppjére, hogy a Vin. Vulc. Badacsonyi Borlovagrend tagjának lenni számomra nagy megtiszteltetés, ezért a borlovagrend szabályait betartom, annak hű tagja leszek.
Isten engem úgy segéljen!