Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend

“Pro Urbe”

2020. december 08.

Badacsonytomaj Város Önkormányzata Dr. Májer János részére a település érdekében kifejtett munkájáért a “Pro Urbe” kitüntető címet adományozta.

Koszorúzás

2018. december 15.

2018.12.15-én 15 órakor koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottunk Mojzer Ferenc kocsmáros, városbíró, Borrendi legendánk ihletője sírjánál, a tapolcai régi temetőben.              Mojzer Ferenc Nevét Eötvös Károly tette halhatatlanná „Az utazás a Balaton körül” című művében és borlovagrendünk olvasmányát is ihlette. „A Jó öreg kocsmáros címmel” egy egész fejezetett szentelt Mojzer
Tovább…

Emléklap

2018. december 14.

Badacsonytomaj Város önkormányzatának ajánlása alapján, Fenyvesi Zoltán Országgyűlési képviselő emléklapot, valamint „1000 éves Veszprém Vármegye” emlékérmet adományozta a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrendnek megalakulásának 30. évfordulója alkalmából.

30 éve alakult a Borlovagrend

2018. december 13.

30 éves a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend A Badacsonyi Borrend megalapításának gondolata Jeck Tibor Örökös tiszteletbeli nagymesterben 1987-ben Rómában a Szőlészek és Borászok Világtalálkozóján vetődött fel, ahol a Szőlő és a Bor Nemzetközi éve alkalmából Badacsony megkapta Szőlő és a Bor Nemzetközi városa címet. A rendezvények során, a szervezés minden
Tovább…

Márton-nap 2018

2018. november 11.

A Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend a hagyományoknak megfelelően, 2018.11.11-én tartotta Márton-napi, Borrendi avatással egybekötött újbor ünnepét. A megalakulásának 30. évfordulóját ünneplő Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend tagjai sorába fogadta Dr. Nagy Zóra Annamáriát a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Badacsonyi Kutató Állomásának tudományos munkatársát, és Szörényi Örsöt dalszerző,énekest.